Z piołunem morskim
Bière À L'Absinthe Maritime powstało w wyniku współpracy Guillaume'a Leuliera, twórcy receptury (Au Temps des Mets) i browaru Charles et Vianney z Amiens.
Specjalnym dodatkiem jest tu piołun morski (absinthe) w ilości 0,2%, rosnący i zbierany w środkowej części zatoki Somme.
browar: Charles & Vianney
zawartość alkoholu: 5,2%
ekstrakt: b / d
styl: Flavored - Other
pojemność: 750ml
web: www.charlesetvianney.fr
Kolor pomarańczowy, bardzo silnie mętny. Piana biała, momentalnie "wyskakuje" zaraz po otwarciu butelki. Jest wysoka i trwała. Topnieje do cienkiej warstwy i tak już pozostaje niemal do końca degustacji.
Smak kwaskowy (owocowy) z nienachalną goryczką (lekko ziołową) na finiszu.
Wysycenie średnie. Ciało średnie. Tekstura gładka. Posmak długi, słodki, owocowy.
Uwagi: pasuje mi.
Ocena: 3,5/5
Komentarze
Prześlij komentarz