Single Malt and Single Hop Ale

Single Malt and Single Hop Ale. No nie do końca, bo jak podają Francuzi z Brasserie Des Barbouins Jurassiens jest to ich jedno z najbardziej zmutowanym piw. Single Malt? Tak. Single Hop? Tak. Ale fermentacja dolna.

The Baboon Kokomo (American Smash Ale)
browar: Brasserie Des Barbouins Jurassiens
zawartość alkoholu: 5,0%
IBU 15
ekstrakt: b / d
styl: Pale Lager - India / Hoppy 
pojemność: 330ml
web: www.thebaboon.fr


Kolor złoty o bardzo silnym zmętnieniu. Piana biała, wysoka, "wychodzi" z butelki i nie bardzo chce zniknąć ze szkła.

Aromat lekko słodowy z chmielowymi nutami owocowymi, z akcentami drożdżowymi i chyba z obecnym "zakażeniem".

Smak o intensywnej, wiodącej, chmielowej goryczce - charakter grapefruitowy. Po ewentualnym zakażeniu nie ma śladu.

Wysycenie wysokie, szybko zasyca. Tekstura gładka. Ciało średnie plus. Posmak długi, wytrawny.

Uwagi: pierwsze wrażenie było bardzo negatywne. Ostatecznie fajne piwo.

Ocena: 3,4/5




Komentarze

Popularne posty