Kawusi?

Piwo warzone z dodatkiem laktozy i indonezyjskiej kawy.

Kofi (Indonesian Coffee Sweet Stout)
browar: Brasserie Atrium
zawartość alkoholu: 8,0%
IBU 60
ekstrakt: bd
styl: Stout - Milk / Sweet
pojemność: 330ml
web: www.brasserieatrium.be


Kolor ciemno brązowy, w szkle nieprzeźroczyście czarny. Piana brązowa, wysoka, o długim czasie redukcji. Ładnie oblepia szkło.

Aromat lekko kwaskowy, wytrawny. Zdecydowanie wiodąca jest paloność i zapach kawy świeżo zmielonej. Dalej jest trochę akcentów ziemistych, orzechowych i subtelna nutka cytryny.

Smak wytrawny, palony, kawowy. W tle minimalna słodycz.

Alkohol dobrze schowany. Wysycenie wysokie, trochę przeszkadza. Ciało dość wysokie. Tekstura gładka, miękka, puszysta. Posmak długi, wytrawny, palony, kawowy.

Uwagi: laktoza?

Ocena: 3,8/5




Komentarze

Popularne posty