Tydzień z De Struise Brouwers


No i w końcu nadszedł czas na powrót do "twórczości" Brouwerij De Struise. Tak jak zapowiadałem, jeszcze chyba przed wakacjami, w tym nadchodzącym tygodniu pojawią się ponownie piwa właśnie z tego browaru. O ile wcześniejszy wpis poświęcony był piwom, wg. mnie raczej mniej popularnym, o tyle teraz będą to już klasyki, perełki De Struise.


W poniedziałek recenzja Xenophon's Wine - Vintage 2019 (Bourbon Barrel Aged). Jak dla mnie bardzo "lekkiego" Barley Wine. Robert The Great - Vintage 2018 (Port Barrel Aged) to z kolei Imperialny Stout z "beczki". O nim napiszę we wtorek. Na środę zaplanowna jest recenzja Cuvée Delphine - Vintage 2018 (Black Albert on Four Roses Bourbon Barrel Aged), czyli genialnego Black Albert poddanego starzeniu w beczkach po Bourbon'ie. Czwartkowe popołudnie, mam nadzieję, że uprzyjemni lektura z degustacji XXX Reserva 2013 Rye Triple (Bourbon Barrel Aged). Tsjeeses Reserva - Vintage 2014 (Bourbon Barrel Aged) to kolejny klasyk De Struise. O tym Belgijskim Strong Ale popełnię słów kilka w piątek. Tydzień poświęcony piwom z Brouwerij De Struise zamknie recenzja leciwego już Rio Reserva - Vintage 2012 (Double Barrel Aged - St. Emilion & Bourbon), czyli Quadrupel'a starzonego dwukrotnie w beczkach po winie i następnie po Bourbon'ie z Kentucky). Zapraszam.


Gdyby ktoś był zainteresowany kolejnymi recenzjami, jeszcze "innych piw" z tego browaru to informuję, że planowany jest następny cykl poświęcony temu właśnie browarowi. Kiedy? Może za 2 - 3 miesiące. 

Komentarze

Popularne posty