Taniec z mocarzami
... Wine, Barley Wine.
Co tu dużo mówić, gęste, mocne, intensywne w smaku, złożone. Wersję angielską wyróżniają silne akcenty słodowe, kosztem chmielowych. Wersja amerykańska wręcz przeciwnie, większy nacisk położono na goryczkę i chmielowy charakter z typowymi aromatami od amerykańskich chmieli.
Zatem, w przyszłym tygodniu na blogu zagoszczą cztery recenzje piw w stylu Barley Wine właśnie i będą to:
w poniedziałek Berley Wine w wersji American od Doctor Brew. Tutaj nadmienić należy że z tego American to niewiele zostało bo piwo było dość długo zapomnienie (warka 06.10.2017). We środę Wood I Lie To You #233 (Oak Barrel Aged) ze szwedzkiego browaru Beerbliotek. 10 (Dieci) to wypust z włoskiego Birrificio Brùton, to BW w wersji angielskiej, o nim w czwartek. Mocarny tydzień zamknie klasyk z amerykańskiego Anchor Brewing będzie o Old Foghorn Ale, ta recenzja w sobotę.
Aha, jakby ktoś był zainteresowany to za jakiś czas (być może za miesiąc) kolejne spotkanie z piwami w stylu ... Wine. Zapraszam.
Komentarze
Prześlij komentarz