Mesje Rok
Wprowadzone na rynek w 2011 przez Jean-Marie Rock, byłego dyrektora produkcji browaru Orval (1985-2013), wraz z Britem Stuartem Howe. "... Do produkcji tego piwa świadomie nie wybrano belgijskiego browaru, po to aby uniknąć kopiowania przepisu ...", mówi Jean-Marie Rock.
Jednak w ciągu kilku lat planowane jest przeniesienie produkcji do Noirefontaine (Bouillon).
"Tradycyjne piwo wykonane nowoczesnymi technikami", jak głosi etykieta. Idealna temperatura podawania: 4-8 ° C.
Monsieur Rock
browar: Greenbrew SPRL (warzone w Meantime Brewing Co.)
zawartość alkoholu: 6,6%
ekstrakt: bd
styl: Zwickel / Keller / Landbier
pojemność: 330ml
web: www.greenbrew.be
Barwa klarowna, złota. Piana biała, wysoka, drobnopęcherzykowa, dość trwała.
Aromat słodowy z tłem kwiatowym i delikatnym akcentem mandarynki(?)
Smak jest mniej przekonywujący, tutaj rządzi słodowość, brakuje jakiegokolwiek akcentu, który mógłby ubarwić, ożywić smak Mesje Roka. Goryczka niska ziołowa.
Wysycenie średnie, wyższe mogłoby być lepsze. Średnia ilość ciała.
Uwagi: nie jestem przekonany.
Ocena: 3,1/5
Jednak w ciągu kilku lat planowane jest przeniesienie produkcji do Noirefontaine (Bouillon).
"Tradycyjne piwo wykonane nowoczesnymi technikami", jak głosi etykieta. Idealna temperatura podawania: 4-8 ° C.
Monsieur Rock
browar: Greenbrew SPRL (warzone w Meantime Brewing Co.)
zawartość alkoholu: 6,6%
ekstrakt: bd
styl: Zwickel / Keller / Landbier
pojemność: 330ml
web: www.greenbrew.be
Barwa klarowna, złota. Piana biała, wysoka, drobnopęcherzykowa, dość trwała.
Aromat słodowy z tłem kwiatowym i delikatnym akcentem mandarynki(?)
Smak jest mniej przekonywujący, tutaj rządzi słodowość, brakuje jakiegokolwiek akcentu, który mógłby ubarwić, ożywić smak Mesje Roka. Goryczka niska ziołowa.
Wysycenie średnie, wyższe mogłoby być lepsze. Średnia ilość ciała.
Uwagi: nie jestem przekonany.
Ocena: 3,1/5
Komentarze
Prześlij komentarz