Ale to już było ... Tripel Karmeliet
Mówi się, że jest warzone według karmelitańskiej receptury Dendermonde z 1679 roku. Idealna temperatura podania: 6-9°C. Laureat wielu nagród od 1998 roku.
browar: Brouwerij Bosteels
zawartość alkoholu: 8,4%
IBU 16
ekstrakt: b / d
styl: Belgian Tripel
pojemność: 330ml
web: www.bosteelsbrewery.com
Kolor złoty klarowny. Piwo przykrywa biała, drobno pęcherzykowa, ogromna piana. Charakteryzuje ją długi czas redukcji, pozostawia wiele zdobień na szkle.
Aromaty, z czasem zyskują na intensywności.
Smak: tutaj w równowadze słodowa słodycz z chmielową goryczką.
Wysycenie wysokie. Ciało średnie w górę, choć nasycenie piwa sprawia, że można mieć wrażenie iż ciała jest wiecej. Płyn ma gładką teksturę. Posmak długi wytrawny.
Uwagi: tego Tripel'a po prostu trzeba spróbować a później co najmniej, co jakiś czas do niego wracać.
Ocena: 3,8/5
Komentarze
Prześlij komentarz